X بستن تبلیغات
کد خبر: 495 تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۴
فید خوان: RSS
دسته: آشپزی و تغذیه
تعداد نظرات: بدون دیدگاه

ادویه مخصوص پلو

ادویه مخصوص پلو

Spice-faro-ir

ادویه در زبان عربی جمع مکسر دواء می‌باشد و به گیاهان و طعم دهنده‌هایی اطلاق می‌گردد که برای مقاصد خوراکی یا دارویی به کار می‌روند. از ادویه‌ها برای تقویت مزهغذا و یا حتی داروها استفاده می‌شود. ادویه ها در فرهنگ‌های مختلف گیاهانمتعددی جهت طعم دادن به غذاهای مختلف به کار می‌رود و شاید راز تفاوت عمده در طعم غذاها در ملل مختلف علاوه بر نحوه پخت، به طور عمده به ادویه‌جات به کار رفته در آنها مربوط می‌شود.

به عنوان نمونه در آشپزی هندی به علت استفاده فراوان از انواع فلفل و طعم دهنده‌های گرم، طعم تند طعم غالب بر غذاها می‌باشد. یا در آشپزی چینی به دلیلبخار پز و یا آب پز نمودن غذاها و جهت ایجاد مزه‌های مطبوع در آنها از سبزیجات معطر نظیر ریحان و جعفری بیشتر استفاده می‌شود. استفاده اقوام مختلف از انواع ادویه جات به شرایط اقلیمی آنها نیز بستگی فراوان دارد.

مواد لازم :

پودر گلسرخ دو واحد

پودر تخم گشنیز یک واحد

زیره سیاه یک واحد

زیره سبز یک واحد

دارچین دو واحد

پودر زردچوبه برای رنگ زرد ادویه دو واحد

پودر زنجيبل خشک یک واحد

پودر هل  سابیده یک واحد

پودر رازيانه  یا  بادیان دو واحد

جوز هندی رنده شده نصف واحد

پودر ميخک نصف واحد

انیسون یک واحد

مقدار کمی از پودر سبزیجات خشک مانند : مرزه و شنبلیله و ریحان و نعنا و پونه و ترخون و آویشن نصف واحد

پودر سیرو موسیرو پیاز به مقدار کم /نصف واحد

پودر پوست نارنج خشک شده یک واحد

پودر نارنگی خشک شده یک واحد

پاپریکا یا فلفل قرمز ( غیر تند ) برای رنگ سرخ ادویه یک واحد

فلفل قرمز تند در صورت تمایل

طرز تهیه :

همه مواد را آسیاب کرده و در جای خشک و خنک و تاریک داخل پاکت کاغذی نگهداری کنید . بهتر است هنگام مصرف تهیه کنید تا زود تمام شود و مانده نشود . دادن اندازه دقیق برای ادویه جات میسر نیست . زیرا باید اطلاع دقیقی از خواص و مزه هرکدام داشت و ضمنا بستگی به تمایل شما دارد . مثلا شاید مزه میخک را دوست نداشته باشید و اصولا میخک مزه غالبی دارد و نباید زیاد ریخته شود و ممکن است ادویه پلویی را از اندازه در بیاورد . بهترین حالت این است که هنگام خرید به عطاری بگویید که این مواد خاص را داخل ادویه لازم دارید . مقدار و اندازه لازم را خود عطاری میتواند بهتر تشخیص دهد که کدامیک کم و زیادتر باشد .

نکته : ضمنا فراموش نکنید که در ادویه پلویی ادویه غالب ( غلبه کننده ) دارچین و هل و میخک و رازیانه و پوست نارنگی و نارنج و زنجبیل و گلسرخ است و مقدار ادویه جات دیگر کمتر است . در حالیکه در  ادویه مخصوص پلویی  تقریبا مقادیر مساوی هستند ولی پودر سیر و موسیر و گلپر و سیاهدانه کمتر دارند ولی در  ادویه مخصوص ترشی پودر سبزیجات خشک و سیاهدانه و گلپر و سیر و موسیر و پودر خردل بیشتر غالب است .  فرق ادویه جات در مزه غالب آنهاست .


ادویه مخصوص پلو

 

مواد مورد نیاز:

پودر دارچین ۱ قاشق غذاخوری  .  پودر گل سرخ ۲ قاشق غذاخوری  .  زیره سیاه ۱ قاشق چایخوری

پودر زنجبیل ۱ قاشق چایخوری  .  هل سبز ۱۰ عدد  .  میخک ۱ عدد  .  جوز هندی مقداری

 

طرز تهیه : تکه کوچکی از جوز هندی را ریز رنده کنید ، سپس تمام ادویه ها را همراه با جوز هندی رنده شده داخل آسیاب بریزید و بزنید تا یکدست شوند.

 

نکته ها : هل را با پوست آن اضافه کنید تا عطر و طعم قوی تری به ادویه بدهد ، این ادویه مناسب برای انواع پلوهای مخلوط است و عطر و طعم بسیار خوبی به غذا میدهد.

مطالب مشابه

ارسال نظر


*

code

X بستن تبلیغات